GMO….Maar wat is dat nu eigenlijk?

GMO vrij…..

Maar wat is GMO eigenlijk en waarom wordt er tegenwoordig zoveel over gesproken? De juiste vertaling van GMO is “Genetic Modified Organism”(bron wikipedia)  ofwel Genetisch Gemodificeerd Organisme. Wat wil dat zeggen? Organismen zijn levende zaken die allemaal een bepaalde DNA structuur hebben. Door verschillende organismen met elkaar te kruizen kan men een nieuw soort (ras) creëren. Is dat dan al GMO? Nee want voor 1880 kennen we al het kruizen van planten door mensen. In de natuur gebeurt dit eigenlijk op dagelijkse basis door insecten (Bijen , vogels etc) die van plant naar plant sporen verspreiden waardoor planten nieuw DNA materiaal ontvangen. 
Waar het bij GMO echter over gaat is het specifiek op wetenschappelijke basis één DNA onderdeel “knippen” uit een organisme en dit heel specifiek  terug te plakken in het DNA  een ander organisme om daarmee de ontvanger te verbeteren.  Is dit wel goed kun je jezelf afvragen…..
Daar zijn de meningen over verschillend en de discussies nog steeds actueel . Er zijn verschillende stemmen die de voor en nadelen kenbaar maken. Wij hebben hiervan op Internet een goed plaatje gevonden van de Rijksoverheid.
 klik hier om naar de site van de rijksoverheid te gaan

Binnen Salu Vida hebben wij bewust een keuze gemaakt voor producten die in de eerste plaats GMO vrij zijn maar daarnaast ook 100% biologisch en onder controle staan van het KAG (Keuringsraad Aanprijzing Gezondheidsproducten )

 Wordt vervolgd……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *