EEN LAAG MAGNESIUMSPIEGEL MAAKT VITAMINE D INEFFECTIEF

Een nieuwe publicatie in The Journal of the American Osteopathic Association toonde aan dat vitamine D niet kan worden omgezet zonder voldoende magnesium in het lichaam, wat betekent dat vitamine D nog steeds wordt bewaard en inactief is voor maar liefst 50 procent van de Amerikanen.

“Mensen nemen vitamine D-supplementen maar realiseren zich niet hoe het wordt omgezet. Zonder magnesium is vitamine D niet echt nuttig of veilig”, zegt co-auteur Razzaque.

Razzaque legt uit dat consumptie van vitamine D-supplementen het calcium- en fosfaatgehalte van een persoon kan verhogen, zelfs als ze vitamine D-tekort hebben. Het probleem is dat mensen kunnen lijden aan vasculaire calcificatie (aderverkalking) als hun magnesiumspiegels niet hoog genoeg zijn om dit te voorkomen.

magnesium

Mensen met optimale magnesiumspiegels hebben minder vitamine D-supplementen nodig om een correcte vitamine D-spiegel te bereiken. Magnesium vermindert ook osteoporose, wat helpt om het risico op botbreuken te verminderen, wat vaak toegeschreven wordt aan lage vitamine D-spiegels, merkte Razzaque op.

Een tekort aan een van deze voedingsstoffen is naar verluidt geassocieerd met verschillende stoornissen, waaronder skeletafwijkingen, hart- en vaatziekten en het metabool syndroom.

Terwijl de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor magnesium 420 mg is voor mannen en 320 mg voor vrouwen, bevat het standaarddieet vaak veel tekort.

Onderzoekers zeggen dat de consumptie van magnesium uit natuurlijke voedingsmiddelen de afgelopen decennia is afgenomen als gevolg van geïndustrialiseerde landbouw en veranderingen in voedingsgewoonten. De magnesiumstatus is laag in populaties die bewerkte voedingsmiddelen consumeren die rijk zijn aan geraffineerde granen, vet, fosfaat en suiker.

“Door een optimale hoeveelheid magnesium te consumeren, kan men mogelijk het risico op vitamine D-tekort verlagen en de afhankelijkheid van vitamine D-supplementen verminderen,” zegt Razzaque.

Magnesium is het vierde meest voorkomende mineraal in het menselijk lichaam na calcium, kalium en natrium. 

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *