Natuurlijke producten in combinatie met medicijnen gebruik

 

We gebruiken ze allemaal wel, de bekende specerijen en natuurlijke kruiden en planten extracten. Maar zijn er ook dingen waar we rekening mee moeten houden?  Bij combinaties met medicijn gebruik bijvoorbeeld?  Het is altijd goed om je apotheker of huisarts eens te raadplegen over je medicatie en de combinaties met je dagelijkse voeding.

   

  Sint Jans Kruid

Vaak gebruikt als natuurlijk supplement bij depressies,  angst aanvallen en slaap problemen. Maar wist je dat dit  bijwerkingen zou kunnen hebben, zoals hoofdpijn en duizeligheid. In combinatie met hart medicatie, anti conceptie (de pil), antidepressiva kan sint jans kruid zelfs werking van de medicatie verstoren en minder effectief werken.

Ginkgo

De Japanse tempelboom  ook wel Japanse notenboom of eenden poot boom en ook wel ginkgo genoemd  is oorspronkelijk afkomstig uit China. Dit wordt vaak gebruikt voor de stimulatie van brein (Geheugen). Maar let op want het kan je bloed verdunnen wat dus weer nadelige zou kunnen zijn voor mensen die bloedverdunners gebruiken. Overigens wordt er ook het zelfde beweerd van Knoflook en Ginseng.

Grapefruit

Deze citrusvrucht verandert de manier waarop bepaalde cellen in je darm innemen en medicijnen door je lichaam verplaatsen – het kan meer dan 50 drugs beïnvloeden. Het kan sommige, zoals fexofenadine (Allegra) voor allergieën, minder effectief maken en anderen te sterk maken, waaronder die die je cholesterol verlagen, zoals atorvastatine (Lipitor).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *