Over mij

Een korte introductie……

Mijn naam is Karin Hess-Roelofs, geboren in het mooie Zwolle in 1971 en getrouwd met Edwin Hess. Vanaf mijn 15e levensjaar in het arbeidsproces gestapt en na een tweetal eigen ondernemingen en diverse functie’s als accountmanager new business in de ICT branche ben ik tegen de welberoemde lamp gelopen.

In het voorjaar van 2015 ben ik met een heel scala aan vage klachten bij mijn huisarts terechtgekomen. Na een viertal maanden van veel onderzoeken en testen door diverse deskundigen ben ik doorverwezen naar de reumatoloog in het LUMC. De diagnose die ik mee heb gekregen was Fibromyalgie (weke delen reuma in de volksmond) en artrose in mijn ruggenwervels. Van Fibromyalgie had ik nog nooit gehoord en ben door de reumatoloog teruggestuurd richting mijn huisarts.

Haar antwoord was dat ze voor deze vorm van auto immuun ziekte geen oplossing had en mij alleen kon voorzien van pijnstillers en als nodig anti depressiva.

Wel heeft ze mij een Multi Disciplinair Revalidatie programma aangeboden om te leren om gaan met mijn beperkingen, chronische vermoeidheid en pijn. Deze 5 maanden durende, zeer intensieve training heeft mij zeker geholpen om meer begrip te krijgen voor mijn lijf, cognitieve problemen, chronische vermoeidheid en pijnsensaties.

Gelukkig heeft mijn fysiotherapeut en goede vriend mij op het spoor gezet van suppletie en dat in combinatie met de reeds redelijk goede voedingsgewoonten knapte ik daar langzaam maar zeker van op en kreeg ik een beetje van mijn energie terug.

Eind 2015 ben ik gestart met de opleiding tot orthomoleculair voedingsadviseur. Daardoor is mijn interesse voor voeding echt gewekt en mijn missie begonnen, om op zoek te gaan naar de oplossing/verbetering van mijn beperkingen door fibromyalgie en artrose.

Door mijn enthousiasme, leergierigheid en omdat ik de laatste steen boven wilde krijgen ben ik in januari 2016 begonnen met de HBO opleiding Medische Basis Kennis (diploma). Aansluitend ben ik begonnen met de opleiding tot orthomoleculair therapeut. In juni 2017 ben ik geslaagd en mag ik als orthomoleculair therapeut aan de slag.

Mijn afstudeer scriptie heb ik geschreven over Fibromyalgie. Mocht jij interesse hebben deze te willen ontvangen klik dan op de zijbalk “GRATIS AFSTUDEER WHITE PAPER FIBROMYALGIE

De ideeën rondom Salú Vida zijn reeds ontstaan in mijn jaar van ziek zijn. Edwin heeft mij meegenomen naar Curaçao tijdens onze huwelijksreis in 2014. Ik was op slag verliefd op het eiland en gezondheidstechnisch deed ik het op Curaçao ook heel veel beter dan in Nederland. Na alle studies zijn wij vertrokken en geëmigreerd. Ondertussen wonen we een jaar op Curaçao. Salú Vida betekend in het Spaans/Papiamentu “gezond leven”.

2020 staat in het teken om Salú Vida Curaçao meer vorm te geven en te werken aan ons eigen gezondheidscentrum voor mensen met chronische aandoeningen. 

Onder tussen ben ik van mijn klachten af door aanpassing van mijn leefstijl, voedingsgewoonten, aanvulling van de tekorten en regelmatig te bewegen in de vorm van wandelen, yoga & meditatie en zo nu en dan lichte krachttraining.

Ik heb mijn leven weer terug, kan (bijna) alles weer en dat gun ik iedereen.

Mijn missie is om ook jou te helpen, jouw weg te vinden, naar een “Salú Vida”.!

Maak een afspraak!