Nieuws

Antioxidanten en gezond ouder worden

Het eten van voeding dat rijk is antioxidanten help tegen de werking van vrije radicalen (onstabiele zuurstof moleculen die het veroudering proces beïnvloeden)  Antioxidanten zijn te vinden in kleurijke groenten en fruit zoals druiven, bessen, tomaten en paprika’s. Om een goede weerstand op te bouwen is een uitgebalanceerde maaltijd belangrijk om bijvoorbeeld de kans op kanker en hart- en vaatziekten te verminderen. Probeer elke dag bij elke maaltijd iets toe te voegen van de lijst van die wij gevonden hebben op internet van Antioxcidanten.nl 

Laat naar bed

Restless legs syndrome, ook wel genoemd “RLS”, kan je nachtrust behoorlijk verstoren. Je benen kunnen pijn doen, warmte sensaties, tintelingen of spier trekkingen. Om daadwerkelijk in de herstellende slaap te komen, is het soms handig om later dan normaal te gaan slapen. Met namen de late uren (lees ochtend uren) kunnen vaak juist die rust bieden die je zo hard nodig hebt.

Mythen:

Liefhebbers van pittige sauzen kunnen weer opgelucht adem halen. In het verleden werd vaak gedacht dat het veelvuldig eten van te pittig eten je uiteindelijk een maagzweer kon bezorgen. We eten inmiddels dat de meeste maagwand aandoeningen de oorzaak zijn van een infectie met de bacterie genaamd “Helicobacter pylori (H.pylori) of door toedoen van pijn medicatie zoals aspirine, ibuprofen of naproxen. Zwaar gekruide voeding zullen een maag zweer verergeren (als die al aanwezig is) maar  pittig eten is zelf nooit de veroorzaker van een maagzweer.  

Sommige dingen mixen niet goed

Misschien weet u dat sommige medicijnen niet goed werken in combinatie met andere medicatie. Maar was het u ook bekend dat dit ook gevolgen heeft voor uw dagelijkse eten en drinken in combinatie met bepaalde medicatie? Het is altijd goed om uw apotheker of huisarts eens te raadplegen over bepaalde bekende bijwerkingen

Een voorbeeld:

Grapefruit

Dit citrusvrucht verandert de manier waarop bepaalde cellen in je darm innemen en medicijnen door je lichaam verplaatsen – het kan meer dan 50 drugs beïnvloeden. Het kan sommige, zoals fexofenadine (Allegra) voor allergieën, minder effectief maken en anderen te sterk maken, waaronder die die je cholesterol verlagen, zoals atorvastatine (Lipitor).